VÄRLDSNYHET!

Idag kan jag förtälja något som alla ölintresserade väntant på i urminnes tider. För första gången kommer det att släppas en syrlig produkt från ett trappistkloster.

 I sanningens namn är det inte en ren trappistöl utan ett samarbetsprojekt mellan munkarna från Chimay  och lambicbryggarna Boon. Det är fortfarande en massa hysch-hysch kring denna unika öl men det kommer att bli en blandöl (versnijbier/mengbier) mellan någon av Chimays produkter och antingen en Gueuze eller en ren Lambic från Boon. 

  
En betydande del i detta unika samarbete står Frank Boons son Karel Boon för i och med att han gjorde sin sista bryggeripraktik hos munkarna. Som jag har förstått det var det då fröet till denna ej ännu namngivna brygd såddes. Lansering förväntas bli i slutet av året eller möjligtvis början på 2018. Jag håller ögonen öppna och håller er uppdaterade.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s