Bryggeribesök och bryggmästarmiddag!

Om två veckor, närmare bestämt torsdagen den 6:e april, får vi ånyo besök av det fenomenala Brysselbryggeriet De la Senne! I bagaget har de med sig ett gäng olika varianter av deras gedigna utbud plus att jag kommer att komplettera med det jag redan har i gömmorna.

 Det är svenskättlingen Joel Galy från bryggeriet som under sin Sverigeturné förärar oss ett besök och under en Skrubbetorsdag till på köpet. Vi tänker köra en bryggmästarmiddag där vi komponerar en trerättersmeny som kommaer att ackompanjeras av sex-sju De la Sennebrygder samtidigt som Joel berättar om bryggeriet och dess öl.

Under denna kvällen kommer jag att koppla fem eller sex De la Senneöl på tapparna samt fylla kylarna med totalt tretton olika produkter från bryggeriet. Förutom att vi har premiär på Brussels Calling på fat glädjer det mig något oerhört att…

 

…jag får möjligheten att servera två brygder som, mig veterligen, aldrig förut serverats i Sverige. Den första brygden heter Schieve Funambolo och det var enligt mig 2015 års bästa öl! Denna gudom är en Supertripel och den kraftigaste pjäs som någonsin lämnat bryggeriet. Öl nummer två är en nätt och frisk brettad mjukis vid namn Racines. Mjuk och mjäll som en dunkudde gör sig bäst tidigt på kvällen. Båda dessa produkter är samarbetsöl med två olika italienska bryggerier och båda dessa kommer att ingå i bryggmästarmiddagen. Lägg därtill att vi som första krog (i världen?) kommer att ha två olika De la Sennebrygder på storflaska. Menyn samt kostnad för bryggmästarmiddagen släpps under nästa vecka men självklart kan man redan garantera sig en plats genom att höra av sig till mig!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s