Troubadour Magma Special Edition 2016

För sjätte året i rad har Musketeers släppt en limiterad specialvariant av deras flaggskeppsöl Troubadour Magma och dessa årgångsvarianter får alltid efternamnet Special Edition.

  

Värt att påpeka är att de tre första åren fokuserade bryggeriet på olika typer av humle för att åtskilja denna produkt från sitt syskon. Det blev lite kaka på kaka eftersom grundölen redan är en välhumlad modern belgisk lIPA. Under de två sista åren lekte Musketeers istället med jästsammansättningen vilket har gett betydligt mer avtryck på ölen och gjort dem mer intressanta. Framförallt 2015 års upplaga var/är fantastisk.

  
Årets Troubadour Magma Special Edition har fått efternamnet Maris Otter och trots att jag inte smakat den än låter det som bryggarna på Musketeers tagit ölen ytterligare ett steg framåt och börjat leka med dess maltkomposition. Maris Otter är en brittisk typ av malt som togs fram på 60-talet och anses av många bryggare vara pale ale-maltens ‘pièce de résistance’. Det ska bli otroligt intressant att se och smaka vad den maltsort har bidragit med till den typ av öl. Hoppas jag stöter på den om två veckor när jag är där nere…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

2 tankar på “Troubadour Magma Special Edition 2016

  1. Maris Otter er egentlig ikke en type malt, men en byggsort (”en sort korn”, på svenska). Det forteller altså hvilken type bygg (”korn”) som ble sådd. Av Maris Otter kan du lage pale-malt, røykmalt, pilsmalt, sjokolademalt, osv osv. Eller flatbrød, for den del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s