Syrligt webbsläpp!

Om lite drygt elva timmar eller närmare bestämt klockan 10 imorgon torsdag öppnar Systembolaget sina cyberdörrar och tänder den gröna knappen!  

  
Då gäller det att vara på tårna om man ska få ta del av någon eller båda av de superba och udda syrlingarna från Pierre Tilquin som finns tillgängliga. Det finns endast 294 st per sort så jag anar att det kommer att gå fort. 
  
Till skillnad från de andra lambicbryggarna eller lambicblandarna använder sig Tilquin av andra frukter och bär än de mer klassiska morellerna (Kriek) eller hallonen (Framboise). Pierre har valt att använda krikon och björnbär till sina båda fruktlambicer och det är dessa ni har chansen att lägga vantarna på imorgon. Oude Quetsche med krikon och Oude Mûre med björnbär är båda två excellenta exempel på riktigt bra fruktlambicer med strävhet och bitande syra. Två givna köp om ni frågar mig…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s