Nya belgare på semestern…

Trots mitt ivriga sökande efter inhemsk öl kunde jag självklart inte låta bli att leta efter både nya och gamla belgare var än jag befann mig under mina veckor i Italien.

  
Jag sökte och jag fann. Både här och där vilket var sköna avbrott bland de italienska brygderna. Faktum är att den minimala lilla affären som låg närmast våe tillfälliga bostad hade fyra öl varav La Chouffe var en av dem! Detta bidrog till att den öl jag drack störst volym av var just denna härliga blond från Ardennerna.

  
Jag lyckades även dricka sju nya belgiska produkter* som jag aldrig druckit förut under min sejour på ‘stöveln’. Det är lite galet att det bereder mig sådan glädje att leta och hitta dessa produkter. Jag har min egen lilla personliga skattjakt och trots att jag normalt sett är ganska mesig när jag är utomlands så får ‘tickaren‘ i mig att göra saker för att få tag i dessa öl som jag aldrig annars skulle göra…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

* Laurentius Blanche (Martens)

Laurentius Blonde (Martens)

Wieze Blanche (Wieze)

Wieze Rouge (Wieze)

St Gregory (Proef)

St. Denise Grand Cru (Sterkens/Schelde)

Affligem Rouge (Affligem/Heiniken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s