Italiensk reflektion

Då var man hemma efter tre magiska veckor i Toscana. Normalt sett dricker jag till 95% belgisk öl men denna gången tänkte jag ge den italienska och framförallt toscanska mikroölen en helhjärtad chans.

   
 Jag gjorde verkligen mitt yttersta för att leta upp lokala brygder och jag fann ganska många vilket var glädjande. Glädjande var också kvaliteten på dessa öl. Inget gushande, inga felsmaker, rent och snyggt…

   

 …men tyvärr föll inte så många mig i smaken. Lite för fegt, lite för tråkigt och lite för enahanda. Förutom några få undantag kan man klassa in den italienska mikrovågen i törstsläckande slätstrukna veteöl, snälla blonda runt 5%, något kraftigare ambréer runt 7%.

   
 Självklart fanns det några produkter som stack ut men generellt var de bästa ölen jag drack några få belgare jag stötte på under resans gång. Jag må vara färgad av mina kära belgare men jag försökte verkligen vara så öppenhjärtlig som möjligt inför dessa habila italienare men jag får nog även i fortsättningen nöja mig med belgisk nektar…

  
Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s