Välgörenhetsbelgare 2

Gårdagen kröntes av ett besök i Åkersberga och bryggning av ytterligare en välgörenhetsbrygd till +CONST-utställningen i juni.

  
Det var ingen mindre än Emil Hillung på Scandinavian Zombie Brewery, för övrigt en av vinnarna från Belgooträffen i Uppsala, som stod för gästfriheten och på bryggschemat stod en av hans varianter på en belgisk veteöl. Det slog mig för någon vecka sedan att jag ville ha en lätt och frisk vernissageöl som alla kan skåla i så det fick det bli. 

  
Resultatet kommer att bli en ingefärskryddad veteöl av belgiskt manér med hela 45% vetemalt som varsamt kryddats med de europeiska humlesorterna Saaz, East Kent Goldings och Hallertau Mittelfrüh. Bryggningen gick utmärkt och jag är sjukt nyfiken på resultatet!

Är det förresten någon hembryggare som läser detta och som vill skänka en av sina brygder, antingen fat eller flaska till utställningen som börjar den 10:e juni kan ni skicka ett mejl till jens.skrubbe@gmail.com så vore jag mycket tacksam.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s