Då var det dags igen…

För tredje gången låter Brussels Beer Project konsumenten välja vilken som ska bli deras nästkommande öl. Fyra prototyper är bryggda, endast en kommer att överleva…

  
Bryggeriet har valt den något alkoholsvagare linjen och alla försöksöl heter Session i efternamn. Från vänster till höger har vi följande Bohemian Session, Flower Session, Golden Session och Hoppy Session. Procenten (4,7%) är densamma på alla fyra men de är olika mycket humlade och har en IBU mellan 25 och 48 samt att kulören på brygderna skiljer mellan 7 och 20 EBC.

  
Upplägget för urvalet är också något annorlunda mot var det har varit de två tidigare gångerna. Denna gången kör de 12 stycken provningar (som f.ö. är fulltecknade!) på krogar runt om i Bryssel. Sedan avslutas det hela med en final som hålls på utställningshallen Halles St Géry och dit kan alla som inte fick plats på någon av provningarna komma och ge sitt utlåtande. Utan att ha provat dem tror jag redan jag vet vad som kommer bli mitt val men vem vet…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s