Const mot Cancer

Innan den belgiska ölen fann mig eller jag fann den hade jag ett förflutet i konstvärlden. Jag är utbildad bildlärare, jag har studerat konst- och filmvetenskap på Stockholms universitet samt att jag har två år estetisk utbildning på Sörängens folkhögskola i ryggsäcken.

  
Nu har jag fått en idé om att förena dessa båda världar. I och med mitt engagemang för Musikhjälpen tändes tanken om att ha ett eget välgörenhetsevent där jag låter konst och öl mötas under ett och samma tak. Projektet går under namnet Const mot Cancer och det kommer också att vara temat för de som vill skapa unika verk för utställningen men självklart tar jag även emot redan producerade alster.

Som ni förstår av bilden här ovan kommer pengarna gå till Barncancerfonden för att av alla hemskheter runt i vår värld anser jag att detta är något som bör utplånas först av alla.

  
I grovhuggna drag ser planen ut som följer. Jag tänker hyra ett galleri i Gamla Stan (Stockholm) någon gång under juni 2016 och där kommer alla jag känner som verkar inom konstsvängen plus förhoppningsvis några mer att ställa ut var sitt verk. Förhoppningsvis blir det en salig blandning av olika stilar, både två- och tredimensionellt. Alla besökare kommer att ha möjlighet att buda på dessa alster under veckan och skänker konstnären sitt verk börjar utropspriset på 0:- och vill de exempelvis ha 5000:- för verket går överskottet från försäljningen till potten. Alla pengar som samlats in under veckans slut går oavkortat till Barncancerfonden. 

 Min förhoppning är att förutom mina duktiga och kreativa konstvänner få några av ölvärldens etikettmakare. Jag tänker Sara Nilsson, Keith Shore och Antonio Bravo men det kommer att dyka upp fler ju mer tid som går. Möjligen kommer även jag att damma av mina oljefärger men det får vi se. 

Under utställningsveckan kommer det självklart att ‘bjudas’ på unik öl till alla besökare och förutom att jag ska försöka brygga något på något eller några bryggerier så har jag en dröm om att få hit Orval (Petit) på fat!

  

Jag har redan adresserat några konstnärer och de som har svarat har tackat ja! Känner ni någon eller själva har något ni vill bidra med tar jag tacksamt emot tips/verk/kontakter. Skicka gärna ett mejl till jens.skrubbe@gmail.com i så fall.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s