Rocky Farm

Många av er har säkerligen smakat Rocky Road men frågan är hur många av er som druckit den? Om ett par månader finns chansen!

  
Under det det andra året av evenemanget Smaakdown-16 har denna underbara skapelse premiär och har ni inte möjlighet att åka dit har jag ett halvt löfte om att få tag i några flaskor…

Nå, vad vankas den suktande? Enligt Jef på bryggeriet låter han hälsa följande:

”Let’s use biscuit malt in the grain bill, add marshmallows to the mash, put roasted cocoa beans into the boil and bottle with a homemade chocolate extract.”

och forsätter med de betryggande orden:

”I have no idea how it will turn out but it might be fun”

  
Ölen är en unik brygd som ska serveras på ovanstående event den 5:e februari 2016 och ölen som är en flytande Rocky Road har fått namnet Rocky Farm eftersom den bryggs på Hof ten Dormaal som är ett lantligt bryggeri i ordets rätta bemärkelse. 

Trots tveksamheterna kring ingrediensvalet går all som smort och den nya stilen får namnet ‘Belgian Dark Dessert Ale’ och denna produkten landar kring 6 %-sträcket.

  
Ölen humlas med gårdens egenproducerade Magnum och Hersbrucker samt att det tillförs egenrostade kakaoböner mot slutet av koket. När det är dags för flaskjäsning kommer de tillföra hemgjort chokladextrakt samt en skvätt sädesgenever för att ge ölen en extra skjuts. När ölen bjuds i februari kommer den självklart serveras med en bit Rocky Road amt att ölen toppas med en marshmellow! Fantastiskt…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

3 tankar på “Rocky Farm

    • Hej Zoi.
      Kul att höra från dig. Om du syftar till Pressklubbens nyhetsbrev så ligger de på is, tyvärr. Som det ser ut nu får du nöja dig med mina små alster på bloggen.
      Fridens!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s