Idag håller vi tummarna!

Då var det dags att börja ta sig ner mot bryggeriet De Koninck och finalen av Brussels Beer Challenge. Hur kommer det att gå för Södvik Säsong? Medalj eller inte? Om två timmar vet vi…

  
Vi åkte ner redan igår för att insupa stämningen i Antwerpen och besöka ett och annat ölhak. Efter flyg och tåg placerade vi oss på uteserveringen på Bier Central. I 19 grader och sol inmundigades det en lätt lunch med tillhörande dryck.

  
Därefter tog vi oss till hotellet och sedan bar det iväg igen. Första anhalten blev det anrika stället Oude Arsenaal som inte har ändrats sedan 50-talet och banne mig om inte en del gäster också sitter kvar sedan dess. Sedan blev det en stadsvandring förbi Rubens hus, Antwerpens gigantiska katedral och Brabofontänen.

   
 Antwaerps Bierhuyske blev nästa pub och där kunde jag glädjande nog få prova Gouden Carolus Indulgence. Därefter hade jag lyckats få till ett besök på ett ölvaruhus i en av Antwerpens förstäder. Det var som att släppa en tre barn i en godisaffär. Härliga tider!

  
Eftersom detta besök tog en aning längre tid än planerat så började dagen bli kväll och det var dags för kvällens sista anhalt och höjdpunkt. Att åka till Antwerpen utan att gå på Kulminator vore näst intill straffbart. Väl där gladde det mig något oerhört att se att Dirk och Leen var på strålande humör och sedan skadade det inte att jag fick träffa Tim Webb. Stort!

  
Kvällen avslutades med en magnumflaska Liefmans Goudenband från 1987. Mycket bättre än så blir det inte…

  
Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s