Störst vill bli gargantuansk!

För ett par dagar sedan la världens största bryggerikoncern AB InBev ett bud på SAB Miller som är nummer två. Är detta bra eller dåligt?

  
För den astronomiska summan av ca 2000 miljarder kronor ska AB InBev bli ohotad världsetta. Skulle affären bli av kommer uppskattningsvis ca 45% av all världens öl komma från dem. Snacka om maktfaktor! Senast den 14:e oktober får vi veta om denna gigantiska affär blir av..

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

1 tanke på “Störst vill bli gargantuansk!

  1. Sannerligen en helt galrn sammansöagning. Om den går igenom konkurrensverk eller motsvarande vill säga. Har de inte fått stopp på den punkten tidigare med SAB Miller? Som ett förtydligande så är det värdet på dem efter en eventuell sammanslagning som skulle bli runt 2000 miljarder kronor, inte vad de köper SAB Miller för. SAB Millers market cap är runt $75 miljarder (med nuvarande aktiekurs) så en fin bit över det lär det ju bli men långt ifrån 2000 miljarder kronor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s