Nytt villebråd…

…eller gammal skåpsmat. Här går man i stundande semesterplaner och tror att man kanske kan få sig lite ledigt från jakten på nya öl. Men icke (eller?)…

  
Idag visade det sig att Dolle har släppt ytterligare en ‘ny öl’. Bryggeriets ikonförklarade frontman Kris Herteleer är väldigt hemmakär och mån om sin hembygd. Bryggeriet som egentligen ligger i byn Esen har Diksmuide som närmaste tätort och detta är en öl som tagits fram i samarbete med Diksmuides turistnäring och deras naturprojekt Drie Mussen. Drie Mussen är också namnet på en ny bro som invigdes den 30:e maj under pompa och ståt vilket var anledningen till ölens premiär.

   
 

Givetvis har ölen fått samma namn som projektet och bron vilket betyder ‘tre sparvar’ och eftersom ölen hade premiär för drygt två veckor sedan finns det ytterst lite information om den. Efter en mejlkonversation med Kris bekräftade han mina aningar om att det inte är en unik brygd utan helt enkelt Arabier med en ny etikett. Alltså behöver jag inte gå över lik för att få tag i den. Förutom ölen har även en lokal osttillverkare gjort en specialost till bron och projektet. Även om det inte är en unik öl kan jag rekommendera en trip till Diksmuide och varför inte kombinera det med ett besök på Dolle. På söndagar har bryggeriet visningar på engelska…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s