Två klassiker inom krypavstånd…

Om man är ute efter historiskt klimat och klassisk omgivning när man suktar efter öl i Bryssel, snarare än mängder med olika öl och modernitet, kan jag varmt rekommendera två ställen, sk Estaminet, som ligger en minut från varandra i närheten av Grand Place och börshuset.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b09/41392607/files/2015/01/img_1227.jpg
Först ut av dessa två kryphål i väggen är anrika À la Bécasse som har funnits på samma plats sedan slutet av 1800-talet. Atmosfären sitter djupt begravd i dessa träväggar. Här kan man fortfarande få dricka lambic ur kermikkrus och om man nu prompt måste ticka har de en söt, klar och stilla variant av Timmermanslambic som är unik för stället.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b09/41392607/files/2015/01/img_1229.jpg
Ställe nummer två är har ännu fler år på nacken och är daterat till 1689. Aux Bon Vieux Temps är lika väl dolt som föregående ställe och det är inte omöjligt att man missar det när man spatserar förbi. Lika rustikt och genuint som ovanstående men här samsas träinredningen med tjusiga glasfönster. Här fokuseras det mestadels på trappistöl och om man har tur blir man serverad Westvleteren för 100-120 kr.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b09/41392607/files/2015/01/img_1228.png
Som säg bör på centrala ställen i Bryssel är priserna ganska höga, servicen kan vara allt från hyfsad till undermålig och klientelet väldigt varierat. Inget onödigt pjosk, robust och lite skit i hörnen. Bör upplevas någon gång innan alla ställen blir rostfritt stål och hämtade ur heminredningslektyr.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s