Bellevaux

I ett hänförande vackert och i ett, för att vara Belgien, kuperat landskap hittar men bryggeriet Bellevaux insprängt bland fläderblom och plommonträd.

IMG_0211.JPG
Strax söder om Liège i en by som heter Malmedy har Carla och Wil Schuwer funnit en liten bit av paradiset. De flyttade hit från Nederländerna redan 1994 och är numera ansedda som lokalbefolkning. 2006 beslutade de sig för att öppna ett bryggeri.

IMG_0210.JPG
Det investerades i ett tyskt bryggverk från Kina och under de första två åren fick ortsbefolkningen agera försökskaniner innan de 2008 släppte sin första ‘kommersiella’ öl. Anledningen till att man började brygga öl var att Wil hade ett förflutet som farmaceut och saknade ett yrke där man använder händerna nära produkten.

IMG_0209.JPG
Bellevauxs portfölj består av fem stycken traditionella belgiska öl som genomgående är väldigt rena och väl utförda. Årsproduktionen uppgår till ungefär 700 hl/år och sedan några år tillbaka är även sonen Tom högst delaktig. Eventuellt kommer de även att dra igång ett destilleri som ska förädla ölen till starkare drycker…

IMG_0215.JPG
Självklart kan man besöka bryggeriet men framför allt har de en väldigt trevlig pub installerat i en stenlagd gammal kolada med lättare rätter. Väl värt ett besök om man råkar vara i nejden…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s