Domus

Under min kommande resa kommer vi som sagt besöka åtta olika bryggerier och ett av dem som lockar lite extra är Leuvenbaserade Domus.

20140407-182140.jpg
Bryggeriet ligger i Belgiens första bryggpub i modern tid och de slog upp dörrarna i september 1985. Trots att de börjar närma sig trettiostrecket har de konsekvent hållit sig fast vid endast två produkter som släpps på regelbunden basis*.

20140407-182559.jpg
De skojfriska ägarna och bryggarna Cyriel Roten och Alfons Swartelée har en ofiltrerad lager som flaggskepp. Den är bryggd för och till studenter och har fått namnet ‘Con Domus’. Standardbrygd nummer två är en ambrée döpt efter spågubben men har fått en tvist och heter ‘Nostra Domus’

20140407-190611.jpg
Förutom sina egna öl serverar de ett femtiotal andra produkter och i köket lagas de mat med framförallt sin egen öl i. Det här kan bli hur kul som helst och Con Domus kommer aldrig smaka så gott som här!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Domus har släppt en uppsjö one-offs och jubileumsöl ‘Port Angel’, ‘Marcamarus’, ‘Nostra Domus Grand Cru’). De brygger även en mörk söt öl till jul som heter ‘Engel’ eller ‘Nen Engel’ när den serveras på fat.

1 tanke på “Domus

  1. Har länge velat åka till Leuven/Domus, men så mycket trams som jobb mm. kommer i vägen. Ska bli intressant att läsa om. Ha det så kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s