Linköping Beer Expo 2014

På lördag är det på nytt dags för den gemytliga och välbesökta ölmässan i Linköping. Jag har idel goda minnen från förra årets evenemang. I år är mässan flyttad till Brigaden och startfältet ser starkt ut. Runt ett femtiotal belgiska öl kommer att finnas representerade vilket jag applåderar. Jag kommer självklart vara på plats…

20140305-103247.jpg
…i form av ölexpert på Belgoklubben. Vi kommer att kunna presentera inte mindre än 18 olika belgare (+några hemligheter?) från inte mindre än 12 olika bryggerier. Det kommer även att finnas belgiska ostar och belgisk senap. Självklart kan man också bli medlem i klubben på plats.

20140305-104246.jpg
Förutom i Belgoklubbens monter finner man ett tjugotal belgiska öloch ett gäng blandlandsbelgare i studentpuben VilleVallas bar. Detta kan vara en av de mest välsorterade studentkrogar i landet och på mässan står de som representanter för Brill och Galatea.

20140305-105134.jpg
Ytterligare tre stånd kommer att erbjuda belgiska brygder under denna festival. För det första så har vi det relativt nystartade Malmöföretaget Constant Companion som har ett gäng spontanjäst i sin portfölj. Mycket bra!

20140305-110319.jpg
För det andra har vi det Linköpingsbaserade AST Wine som har Gulden Spoors produkter och sist men inte minst har vi Gulden Draaks svenska representant Wicked Wine på plats. Jag hoppas verkligen de har med sig de gyllene drakarna…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s