Berest flaska…

Jag hävdar att jag har en Bios Vlaamse Bourgogne som rest mer än någon annan av samma ölsort. Låt mig få förklara mig.

20130531-022233.jpg
2005 bryggde Jef Versele och medarbetare denna öl. Det var en specialbeställd variant av Van Steenberges rödöl Bios Vlaamse Bourgogne. Den levererades på 75 cl flaska och det var en ren Systembolagprodukt. Alltså har den färdats från Ertevelde där bryggeriet är beläget och till Stockholm där undertecknad köpte den för åtta år sedan. Under dessa år har den förflyttats minimala avstånd men för några veckor sedan skulle drastiskt förändras.

20130531-023030.jpg
För någon månad sedan hade jag nöjet att träffa Jef och då berättade han att de slutat producera Bios. De gör fortfarande en fuskvariant av ölen fast under namnet Monk’s Café Flemish Sour Red Ale för krogen Monk’s Café i Philadelphia. Vi kom in på ovanstående flaska och då sa han att han gärna skulle testa den men att han inte hade några kvar. Jag lovade att ta med en flaska nästa gång jag åkte till Belgien.

20130531-152226.jpg
Sagt och gjort. För tre veckor sedan gjorde jag en snabbvisit i Belgien för Belgoklubbens* räkning. Dock visade det sig vara strejk på flygplatsen så väskan hamnade i ett berg av 20000 andra. Häromdagen fick jag hem väskan igen och flaskan var intakt! Nu tänker jag inte bryta mitt löfte utan på min nästa resa till mitt andra hemland kommer ölen att få följa med. Förhoppningsvis når den sin slutdestination den gången men man kan aldrig vara säker. Livet** är fullt av överraskningar…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

* lösenord: tjuvstart

** Bios är det grekiska ordet för liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s