Fler gratulationer!

Det är ingen hejd på belgiska höjdarbryggare som fyller år nu. Idag är det dags för De Rankes grundare Nino Bacelle att fylla år! Skrubbe säger självklart grattis.

20130520-211358.jpg
Nästa år firar Nino 20 år som kommersiell bryggare men det är först 1996 när han slår ihop sina humlepåsar med Guido Devos som de tar sig namnet De Ranke. Då bryggde de en öl, Guldenberg Tripel, som fortfarande är en av de högst rankade i Belgien. Nu gör de sju (plus några specialare). Tack och lov har De Ranke en svensk distributör vilket gör att deras öl syns på den svenska marknaden lite titt som tätt och ibland

20130520-215350.jpg
Jag har haft förmånen att lära känna Nino och hans son Jeroen under de åren jag åkt till Belgien. Det första ord som slår mig när jag tänker på dem är ‘lugn’ och det är något som genomsyrar hela deras verksamhet och framför allt bryggeriets produkter. Tålamod är ett annat av deras kännetecken och det kan undertecknad intyga efter otaliga timmar i deras montrar på ZBF

20130520-220617.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

1 tanke på “Fler gratulationer!

  1. ‘Quiet’ is a good way to put it (assuming the translation is correct). I’ve only corresponded with them a few times, but mainly these guys make some of Belgium’s most characterful beers without making a big fuss about it. They don’t crave attention. I’m not even sure they like attention.

    (Having said that, the breweries that DO crave attention can be pretty entertaining too. There’s room for all sorts.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s