Anno 1907…

Buffalo Bills Wild West turnerade i Europa inte mindre än åtta gånger mellan 1887 och 1906. På den allra sista turnén 1906 uppträdde de i närheten av Sint-Lievens-Esse i Belgien. I den byn ligger också sedan 1897 ett familjebryggeri som heter Van den Bossche.

20130506-132826.jpg
Skrönan låter förtälja att när Buffalo Bill uppträdde med sin cirkus gick hela bryggeriet dit för att beskåda showen. Alla utom ‘pannknekten’, en pojke som skulle vakta vörtkoket. Pojken glömde bort sig och vörten brändes. När bryggarna återvände efter uppträdandet blev de självklart vansinniga på pojken och hans slarv, tills någon av dem smakade på ölen och konstaterade att det smakade fantastiskt! ‘Buffalo’ eller ‘Buffalo 1907’ som den kallas numer var född.

20130506-143120.jpg
Åh, vad jag gillar dessa skrönor men faktum är att några skvättar sanning hyser nog ovanstående historia. Vissa menar att ‘Buffalo’ är Belgiens äldsta öl eftersom den är mer eller mindre orörd sedan just 1907 och det sägs att den fortfarande bryggas efter ursprungsreceptet. Den lever tyvärr ett liv lite i skymundan men får ni chansen att dricka ölen, ta den! På hundraårsdagen 2007, släppte Van den Bossche två hyllningsöl som också fick namnen Buffalo. En bitter och en stout.* De går heller inte av för hackor…

20130506-144044.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s