DeuS, lagra eller inte lagra…

Nu är ni några, oberoende av varandra, som har undrat om det går att lagra ”DeuS, Brut des Flandres” eller varför era gamla varianter av nämnda öl inte smakar bra?
Jag vill mena att jag druckit gamla DeuS och att de varit fabulösa! För att vara på säkra sidan testade vi den äldsta jag har i källan under lördagskvällen.

20121111-124430.jpg
Det är bara att erkänna. Jag hade FEL! Jag ber om ursäkt till alla som jag under årens lopp rekommenderat att köpa denna dyra produkt och ställa ner i källan. Förlåt.
Nå, vad hade hänt på tio år. Ja, det var inget fel på ölen. Otroligt levande och vacker vid upphällning men smakmässigt hade den förvandlas till och nu greppar jag flyktigt ord som sas kring bordet: ”Ingefära, mycket ingefära!”, ”Enbärsdricka”, ”Trocadero”, ”Odrickbart” och så vidare. Det var absolut inte otjänligt men det var inte speciellt gott. Synd på ett sånt fantastiskt öl!
Ni som nu har ett gäng DeuS ståendes i källan. Testa gärna innan ni vaskar dem. Servera den riktigt nedkyld i champagneflöjtar och ge den en chans! Tre, fyra år bör den åtminstone klara sig vill jag fortfarande hävda men jag återkommer…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

2 tankar på “DeuS, lagra eller inte lagra…

  1. Pingback: Elegant italienskbelgisk matöl – NUT Birra Divina | mankerbeer.com

  2. Pingback: Analys inför Systembolagets släpp 1 mars: T6 och T7 tar din spargris | mankerbeer.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s