En ledsam måndag…

Under de senaste timmarna har mitt flödet svämmat över av en oerhört tragisk och mycket sorglig nyhet. Öl-Sverige har blivit en profil mindre. Det är med brustet hjärta och sargad själ jag kommer med det trista meddelandet att en av Sveriges största belgokännare, Annica Silvonen, har förlorat kampen mot farsoten cancer.

Ni är många som har mött henne antingen på Belgobaren eller någon av de otaliga ölmässor som fanns fram till för nio månader sedan och det är många av er som har en personlig relation eller ett eget speciellt minne från denna ölpersonlighet.

Även jag har en uppsjö minnen och långsamt dyker de upp, vilket underlättar en dag som denna. Jag tänker inte dra upp alla utan nöjer mig med att delge er den när Annica och jag träffades de första gångerna. Vi får gå tillbaka till hösten 2001 och jag hade precis startat min karriär i belgosvängen när Annica samt vinkonnässören Maja Berthas började hänga hos oss i baren. Då jobbade de båda på Vetekatten men fattade tycke för den belgiska ölfloran och jag vill minnas att det ofta inmundigades Chimay Bleue på den tiden. Senare den hösten började Annica jobba hos oss på Hörnans Kök & Belgobar (Belgobaren idag) där hon snart blev en frontfigur och stjärna…

Vi är många som kommer att sakna dig!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

1 tanke på “En ledsam måndag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s