Festivalers vara eller icke vara…

Med anledning av pågående pandemi valde idag Malmö Öl & Whiskyfestival att flytta fram sitt event som skulle gå av stapeln nu till helgen med följande motivering:

Vi har valt att flytta Malmö Öl & Whiskyfestival till den 14–15 augusti 2020, på grund av coronaviruset. Vi i projektteamet är mycket ledsna över att behöva fatta detta beslut men våra besökares, utställares och medarbetares hälsa är alltid vår högsta prioritet när vi genomför ett evenemang.

Samtliga biljetter till helgens evenemang är giltiga till arrangemangets nya datum, 14–15 augusti 2020. Mer info kommer inom kort.

Hälsningar,

Team Malmö Öl & Whiskyfestival

Senare under dagen blev En Öl & Whiskymässa i Göteborg nödgade att göra en liknande manöver även om de inte har hittat något ersättningsdatum än. De skriver följande kring beslutet:

Folkhälsomyndigheten har den 11 mars gjort en hemställan till regeringen och föreslagit att begränsa allmänna sammankomster med fler än 500 deltagare. Svenska Mässan Gothia Towers agerar i enlighet med detta förslag, då vi antar att regeringen kommer att följa denna rekommendation. Vi har beslutat oss för att inte genomföra En Öl & Whiskymässa den 3-4 april. Som en följd av det undersöker vi nya datum att genomföra mässan på.

Vi återkommer med mer information om biljetter, dryckeshäften, bokade provningar, hotellnätter samt andra biljettpaket så fort som möjligt.

denna sida kommer vi löpande att uppdatera med information som rör genomförandet av En Öl & Whiskymässa.

Tittar man utanför våra gränser är det fler ölevenemang som får lida på grund av pågående farsot. Även Barcelona Beer Festival som även den var tänkt att genomföras nu till helgen har ställts in på obestämd framtid.

Senare under våren är det fler tänkta ölfestivaler som lockar törstiga själar och framförallt tänker jag givetvis på, enligt mig, världens eller åtminstone Belgiens bästa ölkalas Zythos Bierfestival. Emellertid kan jag lugna er som har tänkt att åka på detta suveräna event, åtminstone än så länge, att festivalarrangörerna fortfarande ämnar att verkställa den. Enligt hemsidan säger de följande:

The last couple of weeks it’s been hard not to hear the news about the Coronavirus, COVID-19.

Yesterday the Belgian government gave the advice to cancel all events with more than 1000 visitors. This advice stands untill March 31st.

Seeing as the Zythos Bierfestival takes place April 25 and 26, the festival WILL GO AHEAD AS PLANNED.

Of course we will follow the situation closely and we will keep you posted if there are any new government guidelines.

Jag håller alla tummar och tår för att det förblir så även om det inte ser jätteljust ut nu…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s