Det blir inte alltid som man tänkt…

…speciellt om man jobbar med belgisk öl. Exempelvis är jag tvungen att tillbringa 2,5 timmar på diverse kollektiva färdmedel för att infria mitt löfte om att kunna servera sju olika sorters Cantillon ikväll.

Ytterligare ett exempel på saker som kan hända visade sig tidigare under pågående vecka. Denna gång var det dessutom bra mycket roligare för alla inblandade.

Många av er går, likt mig, och väntar på Belgoklubbens Midsommarlåda och alla härligheter den innehåller. Bland annat kommer en unik Slaapmutskeprodukt samt att tre av de övriga brygderna har buteljerats på storflaska för första gången speciellt för oss!

Emellertid blev vi helt tagna på sängen när det visade sig att Jef van den Steen på bryggeriet Glazen Toren helt på egen hand valt att byta ut den av oss beställda Ondineke mot en specialbryggd sommarvariant av bryggeriets fenomenala vårvärmare Lentebier!

Så här skrev jag om den fullkomligt suveräna Lentebier när Belgoklubben hade den i Påsklådan 2016 och är denna nya produkt i samma snitt blir jag glad som en speleman:

Lentebier betyder just våröl och denna skimrande supersaison är sedan tre år tillbaka ett lika säkert vårtecken som snödroppar och tussilago. I gyllengul skrud med disig slöja presenteras denna härlighet och via inslag av blommiga dofter leds du till en krämigt sammetslen brygd som omfamnar hela ditt väsen och dansar likt vårmyrens älvor genom gommen. Denna makalösa allvädersöl fungerar både till gästabud och till vardags eller varför inte bara som sällskap vid stugans läsida när vårsolen steker…

Hoppas ni hänger på tåget och beställer en Midsommarlåda. Nu ska jag byta färdmedel…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s