Hyllningssuris från Oud Beersel!

Flödet fortsätter att ockuperas av syrliga nyheter och denna nya skönhet är en hyllnings- och jubileumsprodukt från blandarna på Oud Beersel. Produkten har fått namnet Oude Geuze Vandervelden 135 och släpptes nu under våren 2017. Gillar man historiska dokument samt rörliga bilder om denna öl tittar man här.

  

  Den kombinerade specialbryggd är en hyllning till Henri Vandervelden som drev bryggeriet mer eller mindre fram till 2002 när det lades ner. Tack och lov återuppstod det igen redan 2005 tack vare en nyutbildad bryggare vid namn Gert Christiaens som till en början hade hjälp av sin forna klasskamrat Ronald De Bus. Det är också en jubileumsöl för att uppmärksamma bryggeriets 135 års dag. 

  
Vad innehåller då denna Oude Geuze som särskiljer den från bryggeriets vanliga variant? Jo, denna limiterade raritet har en blandning bestående av 1-årig lambic som vilat på ett 30-årigt toscanskt Brunello di Montalcinofat samt en 3-årig lambic från Oud Beersel:s egna källare. Denna supergeuze klockar in på 6,5% och kommer endast att finnas på 37,5%. Åtminstone jag tycker det låter hur gott som helst!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s