Fler intressanta nykomlingar…

Denna stillsamma påsk mitt ute i skogen ger mig lugn och välbehövlig ro men är i samma veva en källa för en rastlöshet som är svårtyglad.  

Mitt i denna kluvenhet nås jag av nyheten att HORAL Oude Geuze Megablend 2017 inte är den enda brygden som har premiär under Tour de Geuze i början på maj.

  
Denna samarbetsöl som fått namnet Fifty Fifty är en produkt bestående av 50% gammal lambic från belgiska Oud Beersel och 50% ”lambic” från det norska Lindheim Ølkompani. Denna blend har sedan spontanjäsa samt lagras på gamla ekfat. Brygden kommer uteslutande finnas på Oud Beersel under Touren även om jag hoppas att det kommer läcka lite flaskor så jag får möjlighet att prova den…

  
Nyhet nummer två kommer jag definivt ha möjlighet att prova eftersom den har premiär på ZBF som går av stapeln nästa helg och där jag kommer att närvara. Trots att vi hade besök från bryggeriet för tio dagar sedan nämndes det inget om den planerade Cuvée des Jacobins Prestige. Denna lyxigare specialvariant av Cuvée des Jacobins har lagrats på Cognacsfat samt att den har lagrats hela 18 månader. Enligt en källa ska det vara ett unikt recept men det låter jag vara osagt. Det som är säkert är att den längre fatlagringen har gjort Prestigen lite starkare och den klockar in på 7,6%. Smaken lär också vara mjukare, mindre syrlig och mer omfångsrik. Hur som helst blir det häftigt att prova den…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

4 tankar på “Fler intressanta nykomlingar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s