Skrubbe ska ut och predika!

Ånyo är jag inbjuden till en av alla otaliga kyrkor som finns i bibelbältets Småland. Emellertid är denna skönhet till guds hus som ligger i Nässjö ombyggd till en fantastisk restaurang och den lyssnar till namnet Vita Amandi. Sist jag besökte detta stämningsfulla etablissemang för mat och dryck blev jag nästan en aningens religiös!

  
Restaurangens namn är detsamma som biografin över helgonet St Amandus av Belgien (även Maastricht) och den började skrivas strax efter hans död 676 e.kr. St Amandus dödsdag sägs vara den 6:e februari och hur det än är med den saken är det hans helgondag. Detta kommer restaurangen att fira med att köra en belgisk vecka vilken jag har fått äran att inleda redan lördagen den 4:e februari.

 Kvällen går under devisen Mat och Öl med Skrubbe och jag tänkte hålla en provning med belgiska kloster- och munköl. Lägg därtill att under provningen kommer det att serveras en fantastisk tre-rättersmiddag. 

Vill man närvara under denna gudomliga afton finns det fortfarande platser kvar och de bokas på antingen 0380-15600 eller på jens.skrubbe@gmail.com. Kvällen kostar 800:- och börjar redan klockan 16 eftersom jag hoppas att mina vänner och bekanta från hemstaden Tranås kanske har lust eller att mina ‘lärjungar’ från Eksjö, Vetlanda, Linköping, Jönköping, Växjö och andra närliggande orter vill komma.

  
St Amandus och jag hoppas vi ses!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s