Hedonis Ambachtsbier

Ikväll kommer jag ha ytterligare en Sverigepremiär på jobbet. Denna gången är det dags för det purfärska Hedonis Ambachtsbier att visa musklerna. Bryggerinamnet är hämtat från hedonismen som förspråkar njutning vilket bryggeriet försöker förmedla via deras brygder och genom deras devis respektera traditionen, omfamna utvecklingen. 

  
Bryggeriet drivs av två unga män som heter Janos de Baets och Leopold De Ketelaere. För närvarande spökbrygger de på olika bryggerier (Maenhout, Contreras och Verzet) i området kring hemstaden Asper strax söder om Gent men drömmen är att dra igång ett eget litet bryggeri. 

  
Trots att deras första öl lanserades den 19:e juni 2015 och deras första trevande steg togs så sent som i augusti 2013 har de tre ordinarie öl i sortimentent samt några specialvarianter. De två som kommer att finnas att inmundiga ikväll är deras APA Ouwen Duiker som är torrhumlad med Mosaic och Cittra samt deras havrestout Excuse me while I kiss my Stout.

  

Produkterna har möts av god kritik och jag testade dem på ZBF i våras och vill minnas att det var rent och snyggt. Dock ser jag fram emot att ge dem ytterligare ett omdöme…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s