Årets sommardricka…

…eller bara en ölfluga? I det sociala flödet dyker det från tid till annan upp folk som blandar en speciell variant av champagnedrinken Mimosa. Fram tills idag har jag låtit det bero men när värmen äntligen infann sig var jag tvungen att prova.

 Självklart innehåller denna specialvariant av Mimosa belgisk öl istället för champagne och då passar det givetvis extra bra med en gueuze. Inga krusiduller och enkelt som 1-2-3. Ta ett highball-glas med is, fyll till 60% med apelsinsinjuice och 40% med en gueuze av eget tycke och smak. Superläskande i värmen och över förväntan gott. Emellertid undrar jag om inte gueuzen hade varit ännu godare i sin ensamhet men det låter jag vara osagt… Trevlig lördagskväll!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s