Rapport från en jäshink…

Ölen jag var med och bryggde härom veckan har blivit omplacerad. Trots debaclet i slutet av bryggningen verkar allt vara i sin ordning och enligt en av bryggarnas utlåtande är sötvörten just söt, god och barrig vilket låter betryggande. 

  
Eftersom brygden innehåller en halv skog i form av bär, gran och örter var det i lördags tid för produkten att byta omgivning. Den jäsande vörten slangades över till ett nytt kärl tillsammans med färska granskott, en rejäl dos humle och mer hjortron och blåbär. Trots ursprungstunnans innehållsrika omfång lyckades hela 20 liter föras över till det nya kärlet och med ett fg på 1.015-1.016 kommer ölen att landa på 7,9-8%. Fantastiskt!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s