Första och sista…

Mitt ölnördande når ibland ändpunkter och totalitära vändningar. Jag och mina belgovänner har en första- och sistalista. Låt mig förklara. Förstalistan består av öl som vi druckit från ursprungsåret. Vi har haft möjligheten att dricka en Delirium Tremens och en Kasteel Brune från födelseåret 1989. Det är stort!

20131116-115123.jpg
Sistalistan är tvärtom, det vill säga, att när vi dricker barens sista öl av just det specifika slaget. Självklart gäller det vintageöl. I urval är fäller det Westmalle Tripel från 60-talet på Heeren van de Liederkercke och Stille Nacht Reserva 2000 på Akkurat. När det gäller den sistnämnda har vi fått det fantastiska svaret från Stene när vi undrat om det finns fler ‘gömda’ flaskor i källan:
– Vi driver en bar, inte ett museum!

20131116-115847.jpg
Förstalistan har fått en ny nivå när jag insåg att vi fått in en öl på jobbet som inte bara är bryggd första året utan även är bryggeriets första produktion. Bryggeriet har konfirmerat att det är så och det känns förunderligt. Om man vill så finns det fortfarande ett par flaskor kvar…

20131116-121253.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

1 thought on “Första och sista…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s