Två syrliga och en modern…

Alldeles strax är det ånyo dags för tre belgiska brygder att äntra Systembolaget. Två av dem har vi mött förut och en produkt är helt ny.

Produkten vi aldrig mött förut kommer från De Ranke och heter Amer Amer. Denna belgo-amerikanska pale ale eller vi kan kalla den BAPA är inte bara ny för oss utan även för övriga världen och dök upp på markanaden i juni 2019. Som vanligt när det gäller De Ranke är det en ytterst välgjord och felfri brygd men upplevelsemässigt är det inget man springer benen av sig för…

Vidare kommer två av Tilquins fruktmacererade syrliga skönheter tillbaka och denna gång på storflaska. För det första har vi den krikonspäckade Tilquin Oude Quetsche som i sin gammelrosa mundering är helt otrolig och för det andra har vi den blålila samt stråt vassare Tilquin Oude Mûre som fått vila tillsammans med björnbär. Trots prislappen är detta två fabulösa fruktlambicer vilka är givna köp för de som gillar denna typ av kindstramaröl.

Sist men inte minst vill jag åter igen flagga för mitt skötebarn Södvik Säsong. Trots att ni varit jätteduktiga sedan i tisdags och beställt närmare 1000 flaskor vill jag fortsatt vädja om att ni hjälper mig avyttra resterande buteljer från Systembolagets webbdepå. Trevlig helg!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s