Lite nytt…

Sen på bollen på grund av semesterhjärna och solsting.

Klockan 10 i morse fanns det tre nya brygder med Belgien som ursprungsland på Systembolagets hyllor.

Den enda helyllebelgaren bland dessa är Dupontarnas och Allagash samarbetssaison Brewers’ Bridge. En mycket habil produkt som passar årstiden ypperligt. Jag noterar även att flaskorna fått tillägget Hirond’ Ale #2 vilket innebär att det vallonska bryggeriet fortsätter på förra årets nyskapade serie.

De övriga två brygderna är två blandlandsbelgare producerade på Proef. Den första är en Kveikjäst pjäs med enbär som heter Brulandselva Kornøl fråb norska Nordfjord. Enligt egen utsago funkar ölen både till bröllop och gravfärd. Den andra är en APA från Omnipollo som heter Niki American Pale Ale och jag förutsätter att det är vad det är, utan krusiduller och andra konstigheter men med Henok vet man ju aldrig.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s