Ekfatslagra din egen öl!

För lite över ett år sedan blev jag konfunderad, överraskad och lite glad när jag öppnade en flaska Dame Jeanne Vintage Brut hemma i köket vilket jag berättade om då.

Anledningen var den Bourbondoppad ekstaven som stoppats i ölen och som gett produkten en lokal samt förvånansvärt smakrik fatkaraktär. Då trodde jag att det var unikt för detta spökbryggeris produkt men har senare förstått att ekstavarna saluförs av ett företag som heter Oak Master och alla olika dryckestillverkare har kunnat nyttja denna ‘träiga’ förslutning.

Nyligen vände sig det spanskregistrerade företaget även till privatkunder som erbjöds att ‘fatlagra’ på hemmafronten. Som förslag använde sig Oak Master av Chimay Grand Réserve Gouden och Gouden Carolus Cuvée van de Keizer vilket i känns lite konstigt eftersom dessa redan finns som fatlagrade men i övrigt känns idéen lite lockande. Dock tror jag att det som amatör kan vara lite klurigt att lyckas men prova kan man ju alltid…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s