Oude Schaarbeekse Kriek Boon

Sedan januari 2018 har de två organisationerna Proefcentrum Pamel tillsammans med HORAL gjort en stor insats för att främja den inhemska marknaden för lokalt odlade moreller (körsbär). Dessa fantastiska bär är uppkallade efter byn Schaerbeek/Schaarbeek, som numer är en förort till Bryssel, eftersom förr hölls marknaden för denna variant av bär där.

I början av april i år presenterade en kriekprovning bestående av 28 st provbatcher med bär från 20 nya eller nygamla odlare. Den provningen hade man gärna varit med på! Svaret på vad de 84 provarna kom fram till har inte publicerats än men jag anar att det släpps under eventet Toer de Geuze som går av stapeln till helgen.

På tal om detta evenemang skickade jag ut ett extra lockbete för någon vecka sen och utlovade då att det skulle komma fler. Mycket riktigt. Igår publicerade Boon just en brygd innehållande ovanstående körsbär. Denna nyhet är från förra årets bärskörd och innehåller 250 gr moreller/liter. Produkten har fått namnet Oude Schaarbeekse Kriek Boon och för att vara Boon är det en ytterst begränsad upplaga som under Toeren endast kommer att serveras i deras konnässörslounge.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s