April, april…

Det har väl inte undgått någon att dagens flöden översvämmats av aprilskämt till höger och vänster. Jag tänkte delge några av dem som belgiska bryggare eller andra belgovänner bidragit med.

Självklart kom det ett par lurendrejerier som gällde de båda publikfavoriterna Cantillon och Fantôme. Enligt Cantillon ska de öppna en filial i London och för Fantômes del ska de för första gången släppa en burköl. Båda nyheterna vore fantastiska alla andra dagar på året…

Vidare var det två bryggerier som valde samma men ett mer modernt skämt helt oberoende av varandra. Enligt Brussels Beer Project och Valduc ska de båda bryggerierna börja med drönarleveranser av deras respektive produkter.

Sedan dök det upp fler och fler skojerier med mer eller mindre engagemang bakom dem. Roberto Orano från White Pony frågade helt enkelt om någon ville köpa hans business medan De la Senne ondgjorde sig över att ha hittat antika reliker på arbetsplatsen där deras nya bryggeri strax ska slå upp portarna. Enligt de sistnämnda har arkeologer nu flyttat öppningen till 2029. Tydligen ska Duvel/Moortgat-ägda De Koninck vars prestigeprodukt är känd under namnet Bolleke på grund av glasformen nu lansera ett kubformat glas och forskar har uppenbarligen hittat bevis på att Karl V och hans Habsburgska arv inte red på hästar utan på enhörningar.

Sist men inte minst dök ryktet om ett samarbete över den vallonska och flamländska gränsen upp vilket jag måste erkänna inte riktigt framstod som en omöjlig fraktion i min öron men tyvärr.

Båda bryggerierna, Dubuission och Brabandere, var enligt deras respektive sidor med på skämtet men den begravda hunden i det hela är jag en aningen osäker på.

Imorgon kan man äntligen lita på allt som skrivs igen…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s