Fortsatt bryggeriexpansion!

Lite på en höft slängde jag ur mig i gårdagens inlägg att det är fortsatt bryggeriboom i Belgien. Det konstaterandet byggde jag bland annat på att det jämt och ständigt dyker upp belgiska bryggerier jag missat trots alla olika flöden jag följer.

Emellertid slog det mig att även om ovanstående nya produkter från Brasserie Atrium som jag inte provat tidigare dök upp igår och det faktum att jag ställs inför 30 nya bryggerier på ZBF var det hög tid att undersöka hur det egentligen ser ut.

Tack och lov visade det sig att jag hade rätt i mitt antagande även om jag i min vildaste fantasi inte kunde tro att siffrorna var så positiva som de var. På mindre än ett år har antalet bryggerier i Belgien stigit från 434 till 528 vilket i sin tur innebär en ökning med 96 st.

Benar man ner dessa siffror ser man att ökningen är lika stor mellan fysiska bryggerier (från 257 till 304) och bryggare utan bryggerier (från 171 till 218), dvs plus 47 på båda poster. Antalet blenderier är oförändrat och fortfarande 6 till antalet.

Detta är helt fantastiska nyheter för en belgogalning som mig!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s