Bättre sent än aldrig…

I fredags var det släpp på Systembolaget men i och med Belgoklubbens båtresa som ockuperade det mesta av min tid hade jag inte möjlighet att tipsa er om vad som dök upp då.

Emellertid var det fyra produkter med ursprung ur den belgiska ölfloran som hittade in på hyllorna.

För det första har vi glädjen att välkomna den rabarberstinna rabarberölen Cuvée Sofie Rabarber från de galna men begåvade bryggeriet Alvinne. Frukten gifter sig exemplariskt med syran och för tankarna till midsommar.

Vidare dök den tredje varianten av Mikkeller och Boons Geuzesamarbeten upp. Denna syrliga och lantliga pjäs som fått namnet Mikkeller X Brouwerij Boon Oude Geuze har fått vila på Vermouthfat vilket ger den en skön tvist som ändock håller sig i bakgrunden.

Produkt tre och fyra har även dem koppling till Mikkeller. Åter igen får vi stifta bekantskap med K:rlek som är en APA* som dykt upp i många skepnader under åren med det gemensamt att konstnären Sara Nilsson ligger bakom etiketten och att den svenska importören Brill står som avsändare tillsammans med ovanstående dansk ölhittepåare.

Nummer två av dessa är även den en APA men som jag förstår det samt vad namnet antyder betydligt ‘molnigare’. Med det skojfriska namnet Hazesan Hoppsan kan man åter ana en viss influens från den svenska distributören som nämns ovan.

Det var tänkt att även den robusta och brettade Bruxellensis skulle dyka upp i fredags men den får vi vänta på till den 2:a november. Anledningen till att den Orvaliknande brygd signerad De la Senne inte dök upp sägs vara en uppsjö missförstånd samt en byråkratisk habrovink. Jag nöjer mig så och har inga problem med att vänta till november…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s