Oväntat samarbete!

Idag nåddes jag av nyheten att det belgiska bryggeriet Brabandere har producerat en samarbetsöl med det amerikanska Dogfish Head. Mig veterligen är det första gången det sistnämnda bryggeriet jobbar tillsammans med belgare.

Ölen har fått namnet Saison de Pale och som ni kan läsa är det en ganska rak samt okomplicerad Saison som är smaksatt med jasmin. För att ge den mer karaktär har bryggerierna blandat in 15% av Brabanderes foederbier även känd som Petrus Aged Pale. Denna nya produkt kommer att ha premiär under Philadelphia Beer Week men jag hoppas att allt inte stannar i USA utan att även den europeiska marknaden får sin beskärda del.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s