En kväll på NaparBCN…

Jag tenderar att hålla igen på mitt ölintresse under familjeresor men i fredags fick jag mitt törstiga lystmäte uppfyllt när jag fick med mig hela familjen till NaparBCN, vilket är en bryggpub och ölrestaurang belägen i centrala Barcelona. Det fick bära eller brista…

  

Det var mitt premiärbesök på detta etablissemang och det första som slog mig var att gästerna inte endast bestod av skäggiga ölentusiaster utan här blandades unga, gamla, kvinnor och män vilket gjorde att vi smälte in fint i omgivningen. Nummer två var att någon hade tänkt till när det kom till inredning och interiör. För det tredje imponerades jag av ölutbudet och sett till de belgiska produkterna fanns det ett stort utbud av olika lambicer, ett gäng väl valda öl från bland andra Struise, Dochter van de Korenaar och Fantôme samt de flesta trappister, både unga och gamla. Lägg därtill att maten var riktigt bra vilket underlättade för mig med tanke på att familjen var med. 

Emellertid måste jag erkänna att det primära målet för besöket var att äntligen få testa NaparBCN:s ‘egna’ Oude Gueuze som i samarbete med Gunther Bench (Montaigu och BIIR) är producerad på belgiska De Troch. Efter några turer hit och dit hittade slutligen servitören en flaska som andaktsfullt serverades framför oss och mitt mål med kvällen var uppnått.

Dock visade det sig att kvällen inte riktigt var slut där. Eftersom väggarna pryddes med kylar av diverse öl tog jag en sväng runt i lokalen. Jag fastnade framför en kyl fylld med vintageflaskor och allsköns rariteter. Framför andra drogs min blick till Oud Beersel Schaarbeekse Oude Kriek vilket var ytterligare en produkt jag inte lyckats komma över. Jag slog mig i slang med en man bredvid kylen som visade sig vara en av ägarna till stället. Efter en stunds dividerande och velande hur jag skulle kunna få inmundiga denna körsbärslambic föreslog mannen vid namn Sven Bosch att vi kunde dela flaskan.

 

Lyckan var gjord, mitt leende klöv ansiktet från öra till öra och innan jag visste ordet av var den klarröda vätskan serverad i tre glas på vårt bord! Det blev ett trevligt samkväm över denna trevliga öl vilket även resulterade i att jag fick en tur runt bryggeriet. En mycket nöjd Skrubbe kunde sedan vandra hem genom den ljumma Barcelonakvällen, två tickningar och en ölvän rikare…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s