Poperings Hommel Fresh Harvest 2018

Tidigare idag bryggdes för sjätte året i följd en variant på Leroy Breweries flaggskeppsöl Poperings Hommelbier. Den speciella och limiterade varianten som bryggdes idag har en rejäl dos pinfärsk humle som skördades så sent som i lördags och kommer i år heta  Poperings Hommel Fresh Harvest 2018. Det var i och med förra årets släpp man beslöt sig för att använda det kommande året i stället för bryggåret. Detta innebär att det inte finns någon ‘2016’…  

  

Som sig bör bryggdes produkten på Van Eeckes gamla bryggeri i Watou och som vanligt samlades alla bryggeriets prominenta personer när det var dags att hysta i de lokalt odlade kottarna som i årets variant bestod av Saphir, Brewers Gold, Hallertauer, Magnum och Challenger. Brygden kommer även att torrhumlas med Saphir i ett senare skede.

  
Bryggeriet förväntar sig en upplaga på ca 12000 flaskor och det är först till kvarn som gäller. Försäljningen har redan påbörjats även om man får vänta till slutet på oktober/början på november innan  produkten levereras. Om allt går som jag vill dyker den förhoppningsvis in till Sverige innan årsskiftet.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s