Systemsläpp i regnet…

Om några minuter är det dags för ytterligare ett av alla Systembolagets otaliga småsläpp och för första gången på mycket länge finns det inte en enda ‘äkta’ belgisk öl. Anmärkningsvärt och lite tråkigt men ha förtröstan.

  
Tre av produkterna från dagens släpp är nämligen bryggda på hyrbryggeriet Proef i Belgien och signerade en av världens största öldesigners, Mikkel Borg Bjergsø. I en aldrig sinande ström dyker det ständigt upp nya produkter från denna maltdrivna Duracellkanin och hans varumärke Mikkeller. Man kan tycka vad man vill om denna ölentreprenör men jag imponeras av hans energi, idéspruteri och verkställande av dessa. Att sedan sy ihop detta med ett familjeliv kräver en tetrisexpertis av sällan skådat slag och en professorsgrad i livspussleri.

Nåväl, av de tre produkter som landar på hyllan strax är två av dem i det syrliga registret och de kommer från Mikkellers Spontanserie som nu är uppe i hela 76 brygder. Dels är det en lambic smaksatt med litchi som går under namnet Mikkeller Spontanlychee och dels är det en blåbärsspäckad lambic vid namn Mikkeller Spontanblueberry.

Sist av dessa tre är den elfte versionen av Mikkeller K:rlek och som vanligt har den förtjusande Sara Nilsson formgivit etiketten. I år har denna öl fått en maltbas av Maris Otter och humlats med Simcoe samt Citra. En väsentlig skillnad från de fem tidigare åren denna produkt funnits på marknaden är att i år kommer det bara en variant.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s