Höstens första släpp!

Om lite drygt ett dygn är det dags för den kommande höstens första släpp på Systembolaget och inte mindre än fyra produkter kommer från mitt lilla Belgien.Till stor del är detta ett släpp som glädjer alla syraälskare och surskallar. Som till exempel Hof ten Dormaal Kriek vilket är en utmärkt körsbärssuris med väl tilltagen syra. Denna ‘bastard’ bryggd och macererad utanför Payottenland är ändock en suverän produkt väl värd ett köp.

Brygd nummer två är inte helt obekant för oss svenskar (exempelvis Belgoklubbens medlemmar). Denna blonda syrling är en potent rackare med bra tryck i bitarna som trots eller möjligen tack vare det är snyggt balanserad.Sist ut bland de genuina belgarna är även den en fruktsyrling och den enda äkta lambicen i detta släpp. Åter igen får vi stifta bekantskap med Pierre Tilquins Oude Quetsche Tilquin som är smaksatt med ljuvliga krikon från Namur. 

Den sista produkt i detta svep är en blandlandsbelgare signerad Omnipollo och Mikkeller bryggd på belgiska hyrbryggeriet Proef. Detta är något så ovanligt som en Grisette vilket är en ölstil som togs fram till de vallonska gruvarbetarna. Om jag inte är missinformerad är även denna öl komponerad av respektive bryggeris etikettdesigners (Karl Grandin/Omnipollo och Keith Shore/Mikkeller) och burkutsmyckningen är utformad av Henok Fentie samt Mikkel Borg Bjergsø. 

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe 

2 tankar på “Höstens första släpp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s