ZBF 2017 i korthet.

Då var min 40:e Belgienresa till ända och mitt 11:e besök på ZBF över. Tillsammans med 11500 andra har jag gjort mitt yttersta för att gå igenom de över 500 olika ölen som presenterades på festivalen.

   
Totalt blev det 126 nya tickningar vilket få anses som ganska bra. Årets upplaga av ZBF innebar som vanligt en mängd bekanta ansikten men eftersom det var hela 19 nya bryggerier för mig blev det också en uppsjö nya bekantskaper. 

En reflektion av detta är att många av de nya bryggerierna satsar mycket på välhumlad öl och jag har aldrig varit med om så många belgiska beskingar under denna helg. Det är med blandade känslor jag tar emot denna ihållande trend som bara växer. Dock fanns det undantag och det finns inget härligare än när man springer på dessa ‘russin i kakan’.   

Förutom humle så såg jag ett ökat intresse bland bryggerierna att presentera någon typ av syrlig öl vilket många gjorde bra. Jag tycker mig även se att Saisoner är på stark frammarsch vilket är kul. Jag noterade också att fäblessen för att ekfatslagra, framförallt mörka samt starka, produkter håller i sig och att de blir bättre och bättre på det. 

På det stora hela var det en väldigt trevlig och lyckad helg med många idéer och tankar om kommande produkter samt framtida besök på jobbet.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s