Lyxmiddag i ord och bild!

Efter två dagars lyxmiddagar och en dags vila börjar man så småningom komma tillbaka till livet igen. Att göra nästan en hel arbetsvecka på två dagar tär lite på en även om det vägs upp av alla glada miner och nöjda tillrop. 

Totalt 16 personer fick glädjen att inmundiga nio specialkomponerade rätter som Gustaf och jag hämtat inspiration till från våra respektive familjer. Till detta bjöds man på en enligt oss nio passande brygder från den outsinliga belgiska ölvärlden.  

Så här såg det ut och det här är vad som bjöds:

   
1: Erik Z

Rå pilgrimsmussla penslad med fruktig olivolja och duschad med De Cam Oude Gueuze serverad på ispuck toppad med grillad citron. Till det dracks det De Cam Nectarine Lambiek blandad av Karel Gouddeau på De Cam.

 
2: Mormor Greta

‘Rulltårta’ av ugnsgrillad hästentrecôte och pepparrotsvisp samt persilja serverad på stekt pumpernickel tillsammas med syltade körsbärstomater. Drycken bestod av Chateau d’YChouffe bryggd av Achouffe/Duvel Moortgat.

   
3: Sparris med Hollandaise utan Sparris

Hollandaise med färsk svart tryffel serverad med ölen Asparagus från Alvinne/L’Anti.

 
4: Gös med Gueuze

Smörstekt gös med Creme Ninonpuré, rödgrön trumpetsvamp, trattkantarell samt smörslungade ärtor. Till detta bjöds Lou Pepe Gueuze från Cantillon.

   
5: Tranås

Kriekpaté med rödlökschutney och friterad kapris. Denna rätt ackompanjerades med Foederbier från Verzet.

 
6: Småländska Skogar

Alspånsrökt rådjurshjärta, enbärsgravad rådjursfilé, rosmaringravad älginnerfilé, Intense Red-rörda lingon, enbärsmajonäs och olika sorters sallad samt kål. Till denna smakexplosion serverades Ardenne Wood My Deer från Bastoge

  
7: Haglunds Pinne

Stekt hängmörad biff från Ejmunds gård på Gotland med gratinerad Roquefortost och ugnsgrillade Romaticotomater. Här möttes smakerna av XXXX Quadrupel Reserva Madeira Barrel Aged bryggd av Struise.

 
8: Gin & Tonic

Crafttonic-gele med citron och krossade enbär från Östra Södvik toppad med ölen Arthur’s Legacy Hop(e)less Ginny från De Hoorn/Palm.

  
9: Fika (Kaffe och Bulle)

Bulle bestående av hårt rostad smör- och sockerkokt blomkål med blomkålskräm innehållandes kanel samt kardemumma placerad på lönnsirap och toppad med krossad malt. Ölen som fick ersätta kaffet blev Barista Chocolate Quad från Van Honsebrouck.

 
Jag vill passa på att tacka alla ni som på ett eller annat sätt varit inblandade i dessa middagar och framför allt ni gäster som besökte oss. Nu ska vi suga lite på denna karamellen och se hur samt när det dyker upp något mer event signerat Gustaf och mig.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s