Fyra munkar behöver hjälp!

Den 1:a juli i år (2016) drog fyra män igång ett av Belgiens färskaste bryggeri och de döpte det till De Vier Monniken (de fyra munkarna). Bryggeriet är beläget i den vackra kullerstensstaden Brygge men eftersom det är en dyr historia att starta ett bryggeri har de dragit igång en gräsrotsfinansiering.

  
De fyra männen består av två entusiastiska hembryggare vid namn Bram Vandewalle och Jeroen Gunst samt två, inom den belgiska ölkretsen, välkända Rudy Vossen som driver ölbutiken De Bierboom och Joachim Nuyttens som äger Hoppelaar. De båda sistnämnda har redan producerat öl för sina respektive ställen så detta lovar väldigt gott.

  
Pengarna de drar in från gräsrotsfinansieringen kommer att först främst gå till lokalhyran i Brygge samt investering i ett större bryggverk än de ni ser på bilden. Vidare planerar de att avhysa en del av lokalen till gäster som kommer på bryggvisningar där de kan sitta och avnjuta ‘munkarnas’ olika produkter. Den första ölen De Vier Monniken planeras släppas i slutet av 2016 och bryggeriet beräknas vara i full produktion under början av 2017.

  
Som vanligt när det handlar om denna typen av finansiering utlovas det öl som belöning om man väljer att backa upp dem. Jag tänker självklart ställa upp på ett eller annat sätt och om någon av er vill hänga på de största belöningarna och antingen brygga 150 eller 500 liter så är jag gärna med. Mejla mig i så fall på jens.skrubbe@gmail.com

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s