Andra gången gillt!

Återigen tog jag mig de två kilometrarna uppför kullarna till bryggeriet Mukkeller. Värmen var inte fullt så ihärdig och jag var i gott mod eftersom jag visste att nu skulle bryggeriet vara öppet. Därför blev jag mäkta besviken när jag möttes av samma stängda dörrar och en lika välsläckt lokal som förra gången. Efter lite knackande och runtsnurrande kring lokalen var jag på väg därifrån när en äldre herre närmade sig och talade till mig utan att jag förstod många stavelser. Dock tolkade jag den framdragna nyckeln och öppnandet av dörrar som något positivt!

  
Mannen visade sig vara far till de som driver bryggeriet och genom en uppsjö av språkförbistringar dukades det ändå fram öl till både förtäring och handel. Trots att vi inte förstod hälften av vad vi sa till varandra var det en trevlig om än något surrealistisk stund som bjöds mig.
Glad i hågen över att äntligen fått stifta bekantskap med detta familjebryggeri förtog mig promenaden hemåt med väskan full av inte mindre än åtta olika Mukkelleröl samt ett glas jag fick i farten. Tyvärr fanns bara två av de totalt fyra belgiska klonerna på plats men man kan inte få allt. De öl jag hittills har provat har inte gjort mig besviken…

  Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s