Mukkeller

Ja, ni läste rätt. Till skillnad från sin, näst intill, likstavade gargantuanske danske namne lever detta italienska bryggeri i en tämligen skyddad ölnördstillvaro och har så få omdömen på Ratebeer att ingen av deras öl har ‘gröna’ poäng.

  
Vad gör detta utländska bryggeri på Skrubbes sida undrar ni? Ja, det gör nästan jag också eftersom jag som vanligt planerade familjesemestern i Belgien men att jag också som vanligt blev nedröstad. Tydligen bär det av till Italien och tydligen till en liten by som heter Porto Sant’Elpidio. Sjuk, som jag är, kollade jag (utan en tillstymmelse till förhoppning) om det fanns någon lokal öl. Det visade sig att vi bor en kilometer från ovan nämnda bryggeri. 

 
Ett inre tjohoo och när jag sedan noterade att de brygger inte mindre än fyra belgokloner* blev det hela riktigt roligt. Trots att det är utanför mitt verkningsområde kanske det får bli ett bryggeribesök. Hur som helst ska jag se till att få mig några Mukkelleröl till livs…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

* plus några beskingar, en porter, en tysk veteöl och en pils

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s