Folket har gjort sitt val…

…och resultaten har presenterats. Varje år har alla besökare på ZBF chansen att välja sina tre favoriter och för fjärde året i följd är det en humlebaserad produkt som ror hem kalaset. Det börjar kännas lite olustigt även om jag inte ska vara sämre än att runga ut i ett stort Grattis!

  
  
Vinnaren 2015 heter Triest IPA och är en Mosaikhumlad öl. Produkten bryggs av Marc Struyf som driver det lilla bryggeriet Den Triest och via otaliga resor till USA har han alltid haft en förkärlek till humle och gärna ultramodern sådan. Det är inte första gången denna produkt plockar hem ett guld på en festival utan den belönades med samma ädla valör på BAB 2013. Silverplatsen gick till förra årets vinnande produkt, en vete-IPA från Dochter van de Korenaar som heter Crime Passionnel. Bronset togs av en session-IPA från det relativt unga bryggeriet Brasserie du Brabant och deras Origame 4 Session Double IPA.

  
På fjärde och femte plats kom Gouden Carolus Cuvée van de Keizer från Het Anker och Cuvée Delphine från Struise som båda har besökt oss via Systembolaget. Två produkter som smakmässigt ligger mig betydligt närmare hjärtat. 

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s