Belgoklubbens medlemsresa 2.0 #3

Lördagen bjöd på en bryggeridag i Bryssel med besök både på De la Senne och Cantillon. 

  
Förmiddagen tillbringades i Molenbeek på De la Senne vilket är Bernard Leboucq och Yvan de Baets skötebarn. Lokalen vi befann oss i har varit i produktion sedan den 22:a december 2010 även om bryggeriet varit igång sedan 2004. Efter inhandling och provning tog vi oss genom staden och landade på det anrika Cantillon.

 Efter ett par delade flaskor guidade jag ungefär halva gruppen runt bryggeriet. Det är otroligt hur populärt bryggeriet har blivit och det var folk överallt. Efter turen var det egentid vilket jag och några medlemmar först tillbringade på Moeder Lambic (orginalet) ute i St Gilles och sedan blev det middag på Bier Circus.

  

Söndagen tillika hemresedagen åkte vi efter frukost med bussen till en av Belgiens bästa ölgrossister som hade öppet endast för oss. Förutom ölhandling och packning bjöds vi på Sasion Dupont Dryhopping 2015 från fat och mackor. Slutligen återstod endast hemresan men på det hela taget var alla mycket nöjda med årets resa.

 

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s